Wednesday, August 4, 2010

Er..saya fobia jarum!!

Insang hati bdebar-debar cikit pagi nih.(maaf aku mmg mudah terpengaruh ngan cerita duyong aridinata tuh-walaupun mgu lps skli je aku tgk). Minggu depan dah tentunya bila bang magrib jek tv2, radio2 duk cakap "kini masuklah waktu berbuka bagi tempat nih tempat tuh" . Dan bulan depannya memang tentu masuk syawal dah. Lepas tuh bermula era kehidupan baru.

Sebab utama insang hati berdebar-debar ialah hari nih aku nak kena g HIV test. Dak Awal dah start bebelism dah ha sebab minggu nih kami nak balik kampung hantar barang tuk kenduri nanti.(masa dah xde, awak duk lengah2 lagi eh..mgu nih je ade tau.da borang awak 2 nk kne hantar gak mgu dpn kn..bile lg nak blk kg..bile lg nak anta borang sume.g buat esok!orang cakap xya borang nikah..g jek terus kat spital 2..g jek..g jek!)..Hahahaha..kenkadang aku rasa dunia aku nih terbalik. Perangai lengah2 xamik peduli jantan lekat kat aku, skill bebelism lekat kat Awal..Tu dia aih..canne pas kahwin??ahah!

Gila berdebar aku. Tak tahulah..Bukan taknak g..mungkin sebab aku memang da terfobia kat jarum kot lepas aku duk berulang alik amik darah check darah amik darah check darah masa demam denggi dulu kot..So pepagi nih tuk hilang risau aku bangun jek..aku duk senyum sorang2..konon2 boleh lah hilang takutkaaan..

okeh..da2 promote diri sendiri lak ko kan..!

Ok, sampai je Klinik Kesihatan Seri Kembangan tuh dalam kul9lbh pagi td. Yakin je aku kan..g kaunter cakap nk buat HIV test.E heh...pas2 nurse 2 lak dengan yakin cakap kat aku...

Nurse: Dik dah buat apaimen?(-mmg canggini die cakap td.so aku eje jela.) 
Aku: Belum kak..(muke innocent)
Nurse: Ok..isi borang dulu..kul 2 datang balik.
Aku: Kul 2???(dalam ati da menyumpah makapalaka tol!)(saje nak tambah debaran aku la tuh suh tnggu lelame.tau tak aku takut nih)
Nurse:....(pandang je muke terkujat aku)
Aku: Ok2. (ceh..diam2 isi form)

So..sementara aku duk tnggu kul2..membawa dirilah ke mines jap cuci mata. Kul 2 datang balik. Datang jek semua tengah berebut nak amik borang..(ceh mcm nak amik subsidi lak..xpe2 bia ke deme dulu). Okeh..ssape yang g Klinik Kesihatan Seri Kembangan ni antara prosedur dia k..tempat lain aku xtau...sori. Tapi kebanyakkan sama jak k.

Status semasa : Tangan dah sejuk..

1. Isi borang semua..Bahagian I - Maklumat Pemohon (Borang nih Free)


2. Hantar borang kat kaunter. Tunggu nama dipanggil

Status semasa :Adoi semua da sejuk...mulalahh aku nak kencing nih! Gelisah toksah kata la..

3. Nama dipanggil then amik borang balik n no giliran
4. Letak borang nih dalam bakul tepi pintu n tunggu no anda naik..tapi jap jek...tnggu je
5. Ting..ting..Then masuk bilik.

Status semasa : Muka pucat dah!

Cuba bertenang....tapi bila tengok je nurse jantan yang tukang amik darah..aku dah nak pengsan dah!aaaa.. xmo!dulu nurse jantan gak yang duk cucuk akuh...skang dia nih lagi..waaaaaahhh.(seyes orang yang sama.Aku ingat lagi bila aku duk minta simpati - bang bole slow2 cikit x? - adoi..haram!!wat xtau jek..pas2 terus cucuk!)aaaaaaa lbm seminggu lengan akuh!

Ok2...tenang...duduk diam2..hulur lengan..

nurse jantan: (pandang pelik)dik..jari tengah ye.
aku: hah?bukan lengan ke? (sbb aku dah sinsing lengan baju aku)
nurse jantan: jari tengah kanan..
aku: hoh..yeke? ok2...(kasi jari...tapi xnmpak jarumpun?)
nurse jantan: awak kenapa..muka pucat je? bole lembutkan tangan tak?
aku: er..saya fobia jarum!!
nurse jantan: xpe2..lembutkan tangan je...
aku: (pejam mata, Badan gigil!)
nurse jantan: ok da..

Tetau aku da settle da...ahahaha. Mati2 aku ingat kena cucuk amik darah kat lengan tadi!!!!aaaaaaaa...aku malu sendiri..Tetiba rasa cam sangat poyo jek berdebar2 hari nih semata nak amik darah kat jari jek..n asal aku boleh lupa yang masa sekolah dulu aku pernah buat ujian nih kat member aku masa blaja biologi dulu..Asal aku boleh xtau benda nih!!hahhaha..hari nih memang blur!cis....buat malu jek!

hahahah..da settle semua dapat borang nih balik...Bahagian II nih orang spital akan isikan..macam nih.


Ok..aku tau hari nih hari yang blur tuk aku...tapi at least aku da wt HIV test nih! (xnak dengar bebel lagi)

2 Sedang Mengomel:

mysarah said...

comel!! haha

kokjue said...

comel??takut tau..hahaha

Related Posts with Thumbnails