Thursday, June 3, 2010

Tahniah n...Seyes rasa macam nk cium orang jek hari nih!kikih..

Bulan 6 datang lagi.......n cuti sekolah a.k.a bulan makan nasi minyak a.k.a bulan untuk mengawan. Bole gitu?..Ermm..mmg sinonim ah, bulan 6 jek..berduyun tiba kad jemputan kahwin..Kalau sempat datang aku datang ye, kalau yang berkesempatan tu, aku betul-betul mintak maaf. Sorry, sorry kpd rakan² yg pernah aku rapat masa dulu (sekarangpun rapat lagi sbnrnye) sebab tak dapat nk attend wedding korang..mslhnya² spt berikut:
 • date sama dgn wedding2 yg lain, buat aku dlm dilema...(maklumlah bln 6)

 • aku keje pd hari tsebut..sbb myb mgu sblom 2 aku da cuti blk kg atas urusan nikah kahwin diri sendiri raya ke5 nih.

 • Lokasi kahwin korang terlalu jauh untukku gapai..maklum lah maybe kesuntukan masa dan wang disitu. (bln nih aku aku bz kesana-kemari)

Kat sini aku nak ucapkan tahniah pada kengkawan yang dah bergelar Puan /Tuan ye..Tahniah once again! And..since kamu dah jadi bini/ laki orang. nih...maybe info nih berguna untuk kalian..
 
Ciumlah.......

olololololo manje lak ko eh si burung jantan!

 Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan.....Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga efektif melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi kesihatan?
 1. Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita. Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung per minit.
 2. Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan nafas per minit. Ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.
 3. Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh menghancurkan asam yang menutupi gigi.
 4. Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak melakukan rutin ini.
 5. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.
 6. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu menghilangkan berat badan.
 7. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.
 8. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi kendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.
 9. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan kolesterol.
 10. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.
 11. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu mengurangi sakit.
cilok dr cni : http://bosanese.blogspot.com/ sebenarnya...

Ok..so, lepas nih, jangan lah segan nak cium pasangan anda k...ohh aku? Aku mmg xsabar nak cium beliau di bawah....

Asal susah sgt nak amik gamba die nih???sigh!T.T

Tapi nak cium puas-puas kene tunggu beliau jadi kekasih halalku dulu...Erm...3 bulan lagi.. sabar.. sabar..
Related Posts with Thumbnails