Saturday, March 27, 2010

Bloggers & B2B hi-tea gathering

Walaupun tidak berpeluang, tetapi hati menjerit-jerit mahu turut serta.
Sedih bila terbaca ini registration dah tutup 
tapi bila baca ni
hati berbunga-bunga riang pula.

 
LOGO RASMI oleh Atim
Taken this from anillutaze

Lets Jooom!!!

Friday, March 26, 2010

Let's Turn Off The Lights


 Please Our Earth

Sayangi Bumi, Padamkan Lampu Kediaman Anda.

27 Mac 2010 8.30pm - 9.30pm

Wednesday, March 24, 2010

We ♥ Recycle

"Wedding card from recycle paper???hahhahahahhahahah!" - (They Laugh at me!) Ok..Marah. tetapi apa permasalahan mereka sebenarnya? Sekurang-kurangnya aku membantu mengurangkan jumlah sampah yang dibuang dengan melakukan kitar semula.

(Dari segi jangkamasa panjang kitar semula lebih murah daripada penyelenggaraan tapak atau sistem pelupusan sampah yang lain. Paling penting kitar semula meningkatkan kebersihan dan kualiti hidup kita. Oleh itu fikir dahulu sebelum membuang sampah. Segalanya perlu bermula dari rumah dan diri kita.) * baca dengan sedikit serius k..!

Aku suka..dan aku peduli apa orang mahu cakap. Masih membuat research tetapi hasil yang baru sedikit tapi tetap mahu dikongsi. Sila lah scroll down!


 Yes!! Nampak sedikit vintage kan? I Vintage! Designer memang macam-macam. Oh ye, kami memang diwajibkan macam-macam. And last but not least...Monday, March 22, 2010

Rujuk Rujukan..

Sentiasa bz dengan artwork2 yang menimbun, namun otak ligat berfkir. Sentiasa bertanya pada diri sendiri tentang apa yang dimahukan sebetulnya. Lantas jawapan pantas sahaja di berikan. Tentulah aku inginkan yang terbaik, tercantik serta membahagiakan semasa majlisku nanti.
 
Konsepnya mestilah sederhana, namun ianya diingati kerana ianya menarik, cantik juga teratur. (Maybe messy sedikit, maklum la..kadangkala tak semua tak selalunya sempurna.)
 

Oleh sebab itu, semua kewajiban, keperluan, keinginan, kehendakkan dan kelarangan perlu dicatatkan di sini agar ianya bakal dijadikan rujukan sang empunya diri.  Ok.. selain blog2 wedding yang diikuti, bahan lain yang dijadikan rujukan adalah buku2 & mags. Antaranya contoh ialah:

Pengantin
3 months before tunang sudahpun start buying Pengantin for referens.  
Ratu sehari
  Baru tahun ini memulakan koleksi. Info mereka amatlah usefull! 

Sedikit Petua! 
Sila pegang / peluk tangan sidia yang tersayang. Heret beliau ke mana-mana bookstore yang terdekat.  Sila cari buku yang bertajuk:
  • Buku Menempuh Gerbang PerkahwinanFadzilah Kamsah Price: RM19.90
  •  Buku terminal syurga rumahtangga - Ustazah Bahyah price : RM17.00
 
 Dengan gaya yang teramat manja atau ala-ala manja utarakan pada beliau begini “sayang..belikan i buku ni. i nk baca la..”.. Believe me, sidia akan berikan senyuman yang paling hensem and hes reply you..”Thanks dear!!”

 - Saya sudah cuba.. Anda bila lagi?
Hasilnya: Si dia will love more than before!!(siapa yang xmahu kan??)Related Posts with Thumbnails