Monday, July 19, 2010

Bola-bola api..paling comei di hatiku..

Aku memang jarang updated blog kan..so hari nih hari xberapa nak malas..(sbb hari biasa xbrapa nak rajin) update jela cikit. Ha...nak cakap benda nih mesti dah ramai buat kan? Sebabkan benda nih sangat comei pada aku..so akupun nak watlah..Niat di hati nak buat pakai tisu jek..tetiba ter-pergi lak ke Jepun and ter-nampak bndealah nih..so beli jelah... Yippie!



Tengok2..da rongakkan??itu tandanya aku dah buat keje..
1 batang paper tuh ade dua. Die duk menyorok kat bawah sebenarnya
7 x 2 = 14 sahaja ye 

 
Berbaloi la jugak beli flower paper nih, sebab benda nih dah siap ada dawai untuk ikat kat tengah2 paper tu..
Ha takcaya tengok2!! Pastuh xyah nak gunting2 lagi kan...

 
Pastukan...da siap lipat lak tuh...Uik..bertambah2 senang lah kerja beta cam gini kan..Jimat masa gitu.
And..hasilnya..
 
 
Ehehe..tengok2..kat belakang siap ada step die lagi oke.
Anak sedara aku pun boleh dikerah tenaga nih buat benda ni!(so, tunggu korang ye!)
O oh itulah bebola buatan tangan aku. Bole la kan 1st time buat..
 
Bola2 nih nanti aku nak gantung kat siling bilik pengantin nanti. Aku beli color pink and putih. So berduetlah korang kat siling bilik aku nanti. (jangan aku yang pening kepala tengok bnde nih duk gayut2 sudey)..Ok sebenarnya flower paper nih aku jumpa kat Jepun...diulangi JEPUN oke! Ala..xlamapun aku duk Jepun, ada la dalam 2,3 jam je...
 
 2nd DAISO JAPAN at JUSCO Aeon Malacca.
The first one can be found and is located at DATARAN PAHLAWAN Malacca.

Eheh..Cinilah Jepun!!Kt cni memang tempat fav la kalau nak beli barang2 comei..semua dengan kadar harga RM5.00 shj. Er..kadang2 mhl la jugak. Sbbkan bnde kecik2 pun 5ya gak.Tapi yang xpaham..benda sebesar alam pun 5ya jugak..so cnne 2? Masuk sini memang semua xhodoh lah..xcaya?nih tengok, span basuh pinggan pun xnak kalah..kalau beli nih sah2 sayang nak guna ek..


Huhu...tengok2..span basuh pinggan pun nak comei..mana xrambang mata g cni..T.T .Tapi ..bila boleh g Jepun bebetul nih...T.T  Da23..sambung buat keje!

6 Sedang Mengomel:

@ty_farEd said...

Ooohhww.. i ade pomander ball polystrin lebih.. leh ar i buat pakai kertas tu.. cost sikit kan dari beLi bunge banyak... :)

anyway.. nice blog.. n cute peson.. follow u ya... ;)

fana said...

hye...i pon baru masuk 'Jepun' sabtu aritu...I gi kt JB..kt jj bukit indah...geram kan tgk brg2 dia..leka jadinye dok dlm kedai tu...i suke part frames dia...nk untung, beli yg frame besar...berbaloi2...hihihi

kokjue said...

@ty_farEd : ha..tula..pakai kertas lg save kn..lgpun mmg sng je nak wt..huhu.

tq aty..(pggl ni je bole kn?

fana : eheh..bes kan g Jepun. semua comei2. sweets n cikedis die pun comei2. Tp risau nk bli sbb byk yg tulis non halal.Tp sgt comei oke!

Cik Belle said...

suke hugak pergi Jepun ni! hihhi..

faratul said...

huh!nape xnampak ponnn...musti pegi pasnih..

btw link klong eh..

nia said...

memang comel gile. inspirasi nak g cari yang dah siap .hahaa. rupenye ade jugak.
btw follow u ^^

Related Posts with Thumbnails